Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Τις ευκαιρίες ο Αίαντας – Την ουσία ο Αμπελακιακός



Με τον κόσμο της Σαλαμίνας να γεμίζει το γήπεδο των Αμπελακίων το τοπικό ντέρμπι μεταξύ Αμπελακιακού και Αίαντα αναμενόταν καυτό. Έτσι και έγινε. 
Οι δύο ομάδες μπήκαν εξίσου δυνατά στο αγώνα με το πρώτο ημίχρονο να ανήκει ολοκληρωτικά στον Αίαντα με το Αμπελάκι να μην έχει ούτε την κατοχή ούτε κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία, ενώ από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν τις γραμμές των αντιπάλων. 

Με το 0-0 λοιπόν του πρώτου ημιχρόνου, η επανάληψη ήταν σκέτη φωτιά. Με την ομάδα του Αμπελακιακού να έχει ανέβει και να κρατάει πλέον μπάλα ήρθε η αποβολή του Πέρρου με δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Αυτό ήταν ίσως και το κομβικό σημείο του ματς. 
Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμη περισσότερο τον ρυθμό, με τον Αίαντα να καταφέρνει να αντέξει μέχρι το 78’ .Σε αυτό το σημείο τα δύο μεγάλα όπλα του Τάκη Αγγελάκη βγήκαν στην φόρα. Ο Σταφσουλάι ξεκινώντας μια κούρσα κάθετα προς το κέντρο όπλισε και σούταρε. Η κόντρα στα σώματα βρήκε ως τελικό αποδέκτη τον Τσαγκάρη ο οποίος αριστοτεχνικά πλάσαρε τον Μεϊμάρογλου και έγραψε το 1-0 πανηγυρίζοντας το έξαλλα. 


Οι παίκτες του Δημήτρη Βουτσινά δεν το έβαλαν κάτω αν και λιγότεροι. Μετά από σέντρα λοιπόν στο 83’ και κεφαλιά του Παπαμιχαήλ, ο Καρνέσης απέκρουσε θεαματικά στο αριστερό γάμα, κερδίζοντας έτσι το χειροκρότημα όλης της εξέδρας και σημειώνοντας το highlight του αγώνα. 

Ο Άγιαξ δεν πτοήθηκε και συνέχισε την ασφυκτική πίεση όπου το απέφερε ακόμη μία κλασική ευκαιρία μετά από κεφαλιά του Ραπτόπουλου, η οποία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του αντίπαλου γκολκίπερ.

Τέλος ο Αμπελακιακός με αντεπίθεση  έχασε ευκαιρία στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού για να πετύχει ακόμη ένα τέρμα με τον Λιάτο, που δεν κατάφερε σε τετ α τετ να κρεμάσει τον Μεϊμάρογλου που απέκρουσε αποτελεσματικά. 

Τελικό συμπέρασμα: Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Αμπελακιακός και Αίαντας απέδειξαν πως έχουν φτιάξει πολύ καλές ομάδες και πως αν τα δώσουν όλα σε ένα παιχνίδι μπορούν να τα καταφέρουν.

Ακόμη αξίζουν συγχαρητήρια στον κόσμο ο οποίος γέμισε κάθε σπιθαμή της κερκίδας, κάτι που έχει να γίνει σε τέτοιο βαθμό πολλά χρόνια.  





Σύνθεση Αμπελακιακού: Καρνέσης, Κουσούρης, Λιάτος, Φασουλής, Χαλούλος, Σγούρδας, Τσαγκάρης, Μπούτσης, Κοκλιώτης(80’ Ζώτο), Σελμανάι(85’ Τρικαμηνάς), Σταφσουλάι.

Σύνθεση Αίαντα: Μεϊμάρογλου, Μικρούλης, Χονδρουδάκης, Κολιούσης, Μπέλλιας, Μαρούδης(74’ Κουπετώρης), Ραπτόπουλος, Πέρρος, Σαλάτας(84’ Παπαμιχαήλ), Μελαμπιανάκης, Ράμφος Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου