Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Καλή εμφάνιση σπουδαία εμπειρία για τον Γ.ΣΣ Στίβου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων/Παγκορασίδων



Μία ακόμη χρονιά έφτασε στο τέλος της με τον Γ.Σ Σαλαμίνας Στίβου να ολοκληρώνει μία εκπληκτική αγωνιστική σεζόν βάση επιδόσεων. 

Το φινάλε με όνομα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ικανοποιητικό, αλλά όχι αντιπροσωπευτικό μιας και λόγω συγκυριών κάποιοι αθλητές που θα μπορούσαν να είχαν πάει πολύ καλύτερα δεν τα κατάφεραν λόγω τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν τον τελευταίο καιρό. 

Την αυλαία στους αγώνες άνοιξε η Ντεάνα Μαλάι τρέχοντας στα 300μ. 


Η Μαλάι έκανε μία εκπληκτική κούρσα και όλοι πίστευαν πως εκτός του ατομικού ρεκόρ που θα έκανε θα κατάφερνε να πλασαριστεί και σε μία πολύ καλή στο σύνολο θέση. 

Αυτό μέχρι τα 250μ. όπου λόγω τραυματισμού αρχικά ελάττωσε ταχύτητα μέχρι την στιγμή κιόλας που ήταν 2η στην σειρά της με αποτέλεσμα να τερματίσει δύσκολα και να βρεθεί στην τελευταία θέση της σειράς της με χρόνο 48.00’’ (46δευτ. ήταν το περυσινό της ρεκόρ οπότε φανταστείτε τι θα πετύχαινε). 

 
Το επόμενο αγώνισμα ήταν τα 600μ. Παγκορασίδων με την Αναστασία Καγιαδάκη να τρέχει και να σημειώνει χρόνο 1.50’. που δεν αποτελεί βέβαια  νέο ατομικό ρεκόρ (περυσινό 1.47) αλλά αυτό κυρίως οφείλεται στα αργά πλαίσια που έθεσε η κούρσα της 1ης σειράς στην οποία μάλιστα η Καγιαδάκη έκανε εκπληκτική αλλαγή στα τελευταία 200μ. όπου βρισκόταν 7η τερματίζοντας τελικώς 2η με μικρή απόσταση από την πρώτη θέση.

Σειρά πήρε το 1000. κοριτσιών με τις Καγιαδάκη Ελένη, Χριστίνα Βασιλάρα και Νικολέτα Παπανικολάου να συμμετέχουν. 
Στην σειρά αυτή η Βασιλάρα δεν ήταν στην μέρα της την στιγμή βέβαια που ο τραυματισμός τον οποίο έχει και την ταλαιπωρεί την εμπόδισε να κάνει μια καλή κούρσα και να σπάσει το ατομικό της ρεκόρ το οποίο ήταν στα 3.17’ τερματίζοντας με χρόνο 3.29’. μαζί με την Νικολέτα Παπανικολάου που σημείωσε τον ίδιο ακριβώς χρόνο σπάζοντας το δικό της ατομικό ρεκόρ του 3.58’.
 Αντιθέτως σε πολύ καλή μέρα βρισκόταν η Ελένη Καγιαδάκη που σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με 3.20’ αφήνοντας πίσω το περυσινό του 3.29’ τερματίζοντας 3η στην σειρά της. 

Στην συνέχεια ήρθε και η σειρά για τον Θανάση Μασούρα στα 1000μ Παμπαίδων,  ο οποίος μαντέψτε.
 Είχε και εκείνος τραυματίσει το πόδι του μία μέρα πριν τους αγώνες εξαιτίας της παιδικής του φύσεως κάτι που όλοι πολύ κατανοούμε αφού έχουμε περάσει από αυτή την ηλικία.

Ο Μασούρας που είναι ένας εκπληκτικός ανερχόμενος αθλητής, πήγαινε στο φετινό πανελλήνιο με σκοπό να κατεβάσει το φετινό ατομικό του ρεκόρ(2.49’) κάτι που τελικά δεν κατάφερε σημειώνοντας χρόνο 2.53’. 

Σήμερα το πρωί η Μαριλένα Ντάνα αγωνιζόμενη στα 150μ. ήταν αυτή που έκλεισε την αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ με 21.87’(περυσινό 23.50’) τερματίζοντας 4η στην σειρά της . 

Η άτυχη της υπόθεσης ήταν το φαβορί για μετάλλιο στα 1000μ. Εμμανουέλλα Πλάκα η οποία βάση χρόνων θα μπορούσε να κατακτήσει μέχρι και την 1η θέση αλλά εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που προέκυψε λίγο πριν τον αγώνα αποφασίστηκε πως καλύτερο θα ήταν να μην τρέξει ώστε να μην επιβαρυνθεί ο οργανισμός της. Εξάλλου πάνω απ’ όλα σημασία έχει η υγεία ενός αθλητή από τους βαθμούς και τα μετάλλια. 

Με το τέλος των αγώνων τα λόγια των προπονητών της ομάδας Σπύρου Παππά και Ηλία Νταβίδη για την χρονιά που πέρασε είναι λόγια αγάπης και ευγνωμοσύνης στους αθλητές τους για της προσπάθεια τους, απόλυτη ξεκούραση μέχρι τα τέλη Αυγούστου και πολλά όνειρα και υποσχέσεις για την νέα σεζόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου