Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου η γιορτή αποφοίτησης των μαθητριών/τών της Γ' τάξης της σχολικής χρονιάς 2016-2017.


Η καθηγήτρια, κ. Πολίτου Μαρία, προλόγισε την εκδήλωση και καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Πρόεδρος της Σ.Ε.Δ.Ε. κ. Κουτσούκος  Σπύρος, ο οποίος απηύθυνε έναν μικρό χαιρετισμό, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας  κ. Γκλίστης Προκόπιος, ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Καπετανάκης Λευτέρης, ο διευθυντής του Λυκείου Αμπελακίων κ. Τόγκας Αναστάσιος και η Υπεύθυνη προγραμμάτων ‘Erasmus+’ της ΔΙΔΕ Πειραιά κ. Σπηλιωτοπούλου Κωνσταντίνα που μας τίμησαν με την παρουσία τους. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι διακρίσεις των μαθητριών/των και οι δράσεις του σχολείου μας την σχολική χρονιά 2016-2017 και απονεμήθηκαν βραβεία, έπαινοι και αναμνηστικά στις/στους μαθήτριες/τές που συμμετείχαν σε αυτές από τις/τους υπεύθυνους καθηγήτριες/τές.

     Αρχικά ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Νικόλαος Βεϊνόγλου αφού υπογράμμισε την αξία της άθλησης και απένειμε επαίνους στις μαθήτριες και στους μαθητές των ομάδων που συμμετείχαν στα εσωτερικά σχολικά πρωταθλήματα Βόλεϊ κοριτσιών (νικητές Α1-Β3-Γ3) και Ποδοσφαίρου αγοριών (νικητές Α1-Β1-Γ4) αντίστοιχα, καθώς και σε μαθήτριες/τές που διακρίθηκαν σε πανελλήνιους και διασυλλογικούς αγώνες σε διάφορα αθλήματα όπως  Δημήτριος Παπαδημητρίου στη ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ, στη Δήμητρα Μπεγνή στο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, στην Εμμανουέλλα Πλάκα στο ΣΤΙΒΟ, στην Ιωάννα Ζαχαράκη και Κωνσταντίνο Κωνσταντάρα στο ΤΕΝΙΣ, στις/στους Δέσποινα Ανδριανού-Σταυρίνα Μπερή-Εμμανουέλλα Πλάκα-Κωνσταντίνο Τοπούζογλου-Βαρβάρα Δραγομάνοβιτς στην ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ.
     Επίσης δόθηκαν και οι έπαινοι συμμετοχής στα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας: Βασιλική Αντωνίου Β1-Ευστάθιο Βεϊνόγλου Β1- Μιχάλη Βούλγαρη – Αργύρα Γραμματικού Β1 – Νικήτα Μιχελακάκη Β1
     Στη συνέχεια ο καθηγητής Μαθηματικών κ. Γιώργος Μπακαούκας απένειμε επαίνους στους μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς Μαθηματικών (ΘΑΛΗΣ-ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ) της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (Ε.Μ.Ε.) (Νικόλαο Τσοβό (ΘΑΛΗΣ) – Κατερίνα Λογοθέτη Γ3-Μαρία Κουτσούκου Γ3) (ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ), επίσης βράβευσε τις/τους μαθήτριες/τές που φοίτησαν ανελλιπώς κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους (Παναγιώτη Κοκλιώτη Γ2- Παναγιώτη Παύγουζα Γ3- Παναγιώτα Τριανταφύλλου Γ4).
     Ο καθηγητής Χημείας κ. Θέμις Σοφράς επέδωσε βραβεία και επαίνους στους μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Φυσικής "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" (2ο Βραβείο Αριστείας Μαρία Κουτσούκου Γ3-3ο Βραβείο Αριστείας Κατερίνα Λογοθέτη Γ3-Εύφημος Μνεία Κατερίνα Μαρκέζη Γ1- Εύφημος Μνεία Σταυρούλα Μπινιάρη Α3) και του (Ε.Κ.Φ.Ε.) Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Πειραιά-Νίκαιας (Γεώργιο Γκοβάτσο Γ1-Κατερίνα Μαρκέζη Γ1-Μιχάλη Πλάκα Γ3-Ευτυχία Τσιάμη Γ4).
     Στη λογική ότι το σύγχρονο σχολείο δεν πρέπει να περιορίζει τον ρόλο του στη μετάδοση στεγνών  γνώσεων, αλλά να είναι ευέλικτο και ανοικτό στην κοινωνία, παρέχοντας στους μαθητές ποικίλα ερεθίσματα και μεταδίδοντάς τους αξίες για τη ζωή, οι  εκπαιδευτικοί αυτού του σχολείου δημιούργησαν  ευκαιρίες για τη συμμετοχή των παιδιών σε τέτοιες δράσεις.
       Τις δράσεις αυτές παρουσίασαν στη γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της Γ’ Τάξης οι φιλόλογοι καθηγήτριες Ευαγγελία Διολέτη και Άννα Παπαδοπούλου. Μέσα από εικόνες που ξύπνησαν μνήμες και συναισθήματα, μοιράστηκαν μαζί με τους παρευρισκόμενους κάποιες αντιπροσωπευτικές στιγμές από την πορεία των αποφοίτων στο σχολείο μας .
       Κατ’ αρχάς παρουσιάστηκε η  φιλανθρωπική δράση των Χριστουγέννων για τη  συγκέντρωση τροφίμων, όπου η συμμετοχή των παιδιών υπήρξε ενθουσιώδης . Γι’ αυτή τη δράση μίλησε  ο θεολόγος κ. Γεώργιος Κουζελέας, ο οποίος αποχαιρέτησε τους μαθητές του συγκινημένος.
         Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από την τρίχρονη παρουσία των αποφοίτων μας σε εθνικές εορτές και άλλες σχολικές εκδηλώσεις, όπου συμμετείχαν με κέφι και προθυμία σε δραματοποιήσεις, θεατρικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα , εκφράζοντας τις καλλιτεχνικές  τους δεξιότητες και τις δημιουργικές τους ιδέες. Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου τούς ευχαρίστησε η κ. Άννα Παπαδοπούλου, η οποία απένειμε αναμνηστικό έπαινο στη μαθήτρια Μπερή Σταυρίνα για τη φιλοτέχνηση σκηνικών και εξωφύλλων προγραμμάτων για τις σχολικές εορτές.

   Για έναν  από τους πιο σημαντικούς στόχους του σχολείου, που είναι η επαφή των παιδιών με την παράδοση και την ιστορία όχι μόνο της χώρας τους αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας τους, μίλησε η κ. Ευαγγελία Διολέτη, θυμίζοντάς μας μοναδικές στιγμές από δύο εκδηλώσεις τοπικής ιστορίας που πραγματοποίησε το σχολείο μας. στις οποίες συμμετείχαν κάποιοι από τους αποφοίτους της Γ’ Τάξης .
     Επιπρόσθετα παρουσιάστηκαν  εικόνες από εκδηλώσεις και δράσεις του σχολείου που είχαν ως στόχο να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό  επισκέψεις και ξεναγήσεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς  χώρους, κινηματογράφο και θέατρο) , όπως ήταν η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Άμλετ» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τον περασμένο Ιανουάριο .
     Ακολούθως παρουσιάστηκε από την φιλόλογο κ. Μαρία Ρίζου μια δράση που είχε ως στόχο την  επαφή των παιδιών με τη λογοτεχνία , η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαδραστικού  εκπαιδευτικού προγράμματος κινηματογράφου που διοργάνωσε ο εκπαιδευτικός οργανισμός ‘Φωτόγραμμα’. Στη συνέχεια η καθηγήτρια απένειμε αναμνηστικούς επαίνους στα παιδιά που πρώτευσαν στο διαγωνιστικό μέρος του εν λόγω προγράμματος (Ελένη Γκέλη, Μυρτώ Καμηλάκη, Δημήτριο Κιζόπουλο, Μαρία Κουτσούκου, Σταυρίνα Μπερή)
     Τέλος παρουσιάστηκε η ενεργός συμμετοχή των μαθητριών/τών μας στο λογοτεχνικό απόγευμα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας  τον περασμένο Μάρτιο προς τιμήν του σπουδαίου εκπαιδευτικού και βραβευμένου λογοτέχνη Ανδρέα Μήτσου, αποσπάσματα από τα βιβλία του οποίου διάβασαν κάποιοι από τους απόφοιτους της Γ’ Τάξης.                                                                                                            
     Ακολούθησε η απονομή επαίνων στους μαθητές της Γ΄ τάξης που συμμετείχαν και στα τρία χρόνια της γυμνασιακής τους ζωής στη σχολική χορωδία και ορχήστρα από την καθηγήτρια Μουσικής, κ. Αθηνά Μπερδέση, η οποία συγκινημένη ευχαρίστησε τα παιδιά για την ωραία συνεργασία που είχε μαζί τους και μίλησε για την αξία της μουσικής στη ζωή μας.                                                                                                                                                       
     Στη συνέχεια η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Ρούλα Ραπαντζίκου, υπεύθυνη της ομάδας παραδοσιακών χορών, αναφέρθηκε στη δράση της χορευτικής ομάδας του σχολείου (χοροί στο πλαίσιο των εθνικών επετείων και στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος (Βόλος 2017)), η οποία συνοδεύτηκε από απονομή επαίνων στα παιδιά της Γ’ τάξης που συμμετείχαν σ’ αυτήν.
     Ακολούθως ο διευθυντής του σχολείου μίλησε για το πρόγραμμα ΕRASMUS+  "EUROBALADES" 2014-2017 και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο σχολείο  κατά την τριετία που διήρκεσε, ευχαρίστησε το Δήμο Σαλαμίνας για την πολύτιμη βοήθεια του και ειδικά την Δήμαρχο κ. Νάννου, τον πρόεδρο του ΣΕΔΕ κ. Μιχάλη Κορρό, τους αντιδημάρχους κ. Χατζή και κ. Σκιαθίτη, την κ. Σπηλιωτοπούλου από την ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, τα μέλη των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας τα τρία τελευταία χρόνια, τον σύλλογο Διδασκόντων και βέβαια τα παιδιά του σχολείου που αγκάλιασαν το  πρόγραμμα και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να ολοκληρωθεί.
    Προβλήθηκε επίσης ένα ολιγόλεπτο βίντεο ανασκόπησης του προγράμματος. Ακολούθησαν ομιλίες με εντυπώσεις από μαθήτριες και μαθητές που ταξίδεψαν στο πλαίσιο του προγράμματος στην Τενερίφη-Ισπανία (Μυρτώ Βαλασίδου), Αζόρες-Πορτογαλία (Γεώργιος Μπαρής) και Κόμο-Ιταλία (Βασιλική Ρόζου) και έγιναν οι απονομές των βεβαιώσεων συμμετοχής στα παιδιά που ταξίδεψαν στην Ιταλία.
      Στο τέλος τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες η συντονίστρια του προγράμματος κ. Ζωή Βώκου (απονομή από τον κ. Σπύρο Κουτσούκο) και η υπεύθυνη του προγράμματος στη ΔΙΔΕ Πειραιά κ. Κωνσταντίνα Σπηλιωτοπούλου (απονομή από τον κ. Προκόπη Γκλίστη).
     Η εορτή συνεχίστηκε με ομιλίες της νυν προέδρου του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. ΄Ελλης Κορρού και της απερχόμενης κ. Σοφίας Γκιόκα οι οποίες έδωσαν τις ευχές τους στις/στους αποφοίτους και ευχαρίστησαν τους διδάσκοντες για το έργο και τη συνεργασία τους.
     Όλες οι παρουσιάσεις συνοδεύονταν από σχετική προβολή ηλεκτρονικών διαφανειών με φωτογραφίες με στιγμιότυπα από τις δράσεις και χαρακτηριστικά βίντεο, με συνοδεία εξαιρετική μουσική επένδυση τα οποία επιμελήθηκε ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Χρήστος Ρούσσης.
 Τέλος ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Αναστάσιος Μετάνοιας, εκφώνησε τον αποχαιρετιστήριο λόγο, ο οποίος άγγιξε  τις μαθήτριες και τους μαθητές που έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν συγκινημένοι. Οι μαθήτριες/τές με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τον Διευθυντή του σχολείου και τις/τους καθηγήτριες/τές τους για όλα όσα έμαθαν και έζησαν κατά τη διάρκεια των γυμνασιακών τους χρόνων. Στη συνέχεια έλαβαν ένα συμβολικό αναμνηστικό δώρο και ένα κέρασμα από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Τέλος χόρεψαν με τους καθηγητές τους δύο χορούς γεμάτοι κέφι και ενθουσιασμό. Η βραδιά έφτασε στο τέλος της, αφήνοντας σε όλους τους παρευρισκόμενους μια γλυκιά αίσθηση, μια έντονη συγκίνηση και αναμνήσεις για μια ζωή.
     Ευχόμαστε ολόψυχα στα παιδιά μας που αποφοίτησαν και στις οικογένειες τους καλή πρόοδο στο Λύκειο, υγεία και καλή τύχη στη ζωή τους. Οι σκέψεις μας και οι ευχές μας θα τους συνοδεύουν πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου