Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Με νίκη στην παράταση η πρόκριση για τον Αίαντα



Ένα παιχνίδι για σκληρά νεύρα είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο Αμπελακίων. Ο Αίαντας υποδέχτηκε για τον θεσμό του κυπέλλου τον Αστέρα Κερατσινίου, γνωρίζοντας πως απέναντι του θα είχε έναν δύσκολο αντίπαλο. 

Οι ποδοσφαιριστές μας είχαν την υπεροχή καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, με το πρώτο ημίχρονο να μην έχει κάποια σπουδαία ευκαιρία για καμία ομάδα.

 Η επανάληψη αντιθέτως έκρυβε αρκετή ένταση και αρκετές ευκαιρίες για τον Αίαντα όπως  χαμένα τετ α τετ από Γκάγκαλη και Σαχινίδη και αποκρούσεις του αντίπαλου τερματοφύλακα σε σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. 

Οι φιλοξενούμενοι από μεριά τους κλείστηκαν σε διπλή άμυνα ζώνης περιμένοντας στα καρέ τους τον Άγιαξ και με αντεπιθέσεις προσπαθούσαν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη αντίπαλη άμυνα. 

Το σκορ δεν άνοιξε για καμιά από τις δύο ομάδες και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Στην παράταση τα τελευταία 5λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έμελλε να ήταν και τα πιο σημαντικά ολόκληρου του παιχνιδιού.

Στο 115’ μετά από στημένη φάση και αναταραχή στην άμυνα του Αστέρα ο Γκάγκαλης κατάφερε και με προβολή άνοιξε το σκορ για τον Αίαντα Σαλαμίνας. Τρία λεπτά αργότερα επεισόδια δημιουργήθηκαν μεταξύ των παικτών μετά από δυνατή κόντρα σε διεκδίκηση της μπάλας με αποτέλεσμα ποδοσφαιριστές να πιαστούν στα χέρια. Ευτυχώς η επέμβαση των ψυχραιμότερων αποσόβησε τα χειρότερα με τον διαιτητή ωστόσο να αποβάλει παίκτη της φιλοξενούμενης ομάδας και να μοιράζει από μία κίτρινη κάρτα σε κάθε ομάδα.

Αφού το παιχνίδι συνεχίστηκε ο Γκάγκαλης σε αντεπίθεση έβγαλε εκπληκτική πάσα στον Κοβιό ο οποίος ανετράπη από τον αμυντικό των αντιπάλων κερδίζοντας το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει τον γκολκίπερ του Αστέρα με το παιχνίδι τελικώς να λήξει με 1-0 υπέρ της ομάδας μας.

Μετά το παιχνίδι ο προπονητής του Αίαντα Σαλαμίνας Στάθης Φουρίκης σε δηλώσεις του στο Anatropes Sport τόνισε πως: ”Οι απουσίες λόγω τραυματισμών που είχαμε μας δυσκόλεψαν, δεν είχαμε σωστά τελειώματα σε αρκετές φάσεις, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό και δύσκολο αντίπαλο όπως ο Αστέρας Κερατσινίου. Τέλος ευχαριστούμε τον κόσμο της ομάδας που για ακόμη μια φορά μας στήριξε με την παρουσία του.

Σύνθεση της ομάδας μας: Βασιλειάδης, Κάλαϊ, Σταυράτης, Απαζίδης, Μπάκας, Τριανταφύλλου, Χρόνης, Γκάγκαλης, Παπαμιχαήλ, Κοβιός, Λουκάς.

MVP: Ο Βαγγέλης Γκάγκαλης για το γκολ που έβαλε και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα μας αλλά και την γενική του παρουσία στο παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου